Katalys söker kommunikatör eller utredare!

 

Fackliga tankesmedjan Katalys startade 2013 och har sedan starten bedrivit långsiktig opinionsbildning för ett brett löntagarintresse. Våra verksamhetsfält är vid sidan om politisk idédebatt: välfärdsfrågor, ekonomisk politik, fördelning och arbetslivets maktfrågor. Vi ägs av 6F-förbunden inom LO men bedriver vår verksamhet självständigt. Katalys utsågs 2018 av Prospect Magazine till EU:s bästa tankesmedja för sociala frågor. Just nu är vi i en fas där vi tar strategiska beslut om inriktningen för de kommande åren och det är ett arbete som hela kansliet, styrelsen och ägarna ingår i.

Nu ökar vi personalstyrkan för att ytterligare intensifiera vår opinionsbildning. Vi söker därför antingen en kommunikatör eller en utredare inriktning samhällsekonomi eller arbetsmarknadsfrågor. Vi söker dig som delar arbetarrörelsens värderingar och har gedigna formella och praktiska ämneskunskaper och examina för att självständigt kunna driva ett ämnesområde. Det handlar både om kommunikativ förmåga att i tal och skrift (både på svenska och engelska) och själv vara budbärare på seminarier och debattsituationer, men också att ha förmåga att handleda och projektleda andra inom ditt ansvarsområde.

På en relativt liten arbetsplats som Katalys kansli är det viktigt att man kan samarbeta med kollegorna och ta sin del av ansvar för gemensamma projekt och uppgifter, även de av administrativ karaktär.

Anställningen är på heltid och tillsvidare från den 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning och lönesättning enligt kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.

Ansökan skall vara oss tillhanda senast 19 november: enna.gerin@katalys.org

För frågor kring tjänsten: daniel.suhonen@katalys.org

 


Katalys på Sociala medier